divendres, 5 de gener del 2018

Nit de Reis

La Nit de Reis se celebra arreu dels Països Catalans i també a Espanya, part de Sud-amèrica i a altres llocs durant la nit del 5 de gener, vigília del Dia de Reis o Epifania.
Milers de nens i nenes omplen els carrers de les diferents ciutats esperant l'arribada dels Reis que acostumen fer-ho hores abans de la nit tan especial. Fantàstiques carrosses, tota una comitiva de patges, els honorables de la ciutat, quilos de caramels, llum, color, foc... tot això i molt més enlluerna a tots aquests petits innocents que ansiosos esperen i desitgen l'arribada de l'endemà. Durant els dies previs, els nens i nenes innocents escriuen la carta als reis Melcior, Gaspar i Baltasar tot demanant allò que desitgen, es comporten una mica millor que els dies anteriors (per por que els Reis no satisfacin els seus desitjos) i es preparen emocionalment per l'arribada dels Reis.
Es tracta d'una festa cristiana que té el seu origen amb el Naixement de Jesús a Betlem. Segons aquesta tradició, el nen Jesús va rebre la visita de tres savis que seguint l'estrella d'Orient li van regalar or, encens i mirra.
Quan es fa de dia és el dia de Reis, el 6 de gener al matí els nens comproven que els camells han begut l'aigua, que els reis han tastat el torrons i les neules i que els han deixat algun regal, o en el cas pitjor, si s'han portat malament, carbó de sucre. És un dia festiu a Espanya, Itàlia i altres països, cosa que permet preparar el darrer dinar familiar des de les festes de Nadal, acabar els torrons, neules i dolços i enllestir l'àpat amb el tradicional tortell de reis. (Viquipèdia)



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada