dissabte, 2 de febrer del 2019

Celebració de l'Any Nou Xinès a Barcelona (2019 - 4717)

El calendari tradicional xinès es regeix pel cicle lunar i l'any nou comença amb la segona lluna nova després del solstici d'hivern. Segons aquest calendari, el 5 de febrer s'entra en l'any 4717. Està dedicat al Porc, l'últim dels dotze animals que formen el zodíac xinès. L'Any del Porc serà un any d'abundància, prosperitat i salut. També es creu que els nens que neixin dins d'aquest any seran feliços i honrats, i també que és un període òptim per fer inversions.
A Barcelona la celebració oficial es va realitzar el passat dissabte 2 de febrer durant tot el dia a la zona de l'Arc del Triomf, al Districte de l'Eixample. Com és tradicional, es fa una cercavila amb sortida del Parc de l'Estació del Nord i acaba al migdia al Passeig de Lluís Companys amb un espectacle final. En la cercavila participen elements de la cultura tradicional xinesa i també entitats de cultura popular del Districte de l'Eixample.
L'any Nou Xinès és un moment d'especial rellevància per a la comunitat xinesa de Barcelona, formada per unes 20.000 persones. La celebració també s'ha convertit en un moment idoni per compartir la cultura xinesa i les seves tradicions amb la resta de la ciutat. Per això la cercavila es completa amb una tarda plena d'activitats al Passeig de Lluís Companys, on hi ha una fira cultural i gastronòmica i diversos espectacles.
































































































1 comentari:

  1. Muchas gracias M.Carmen, me alegro de que te hayan gustado.
    Me introduje en la zona que se estaban preparando y fue fácil fotografiarlos y diría que incluso les gustaba ser fotografiados.
    Utilizo un 18-200 mm que va muy bien para estas ocasiones.

    No se que pasa con Blogger pero esta vez me ha llegado un mensaje por email de que tenia un comentario y sin embargo los comentarios del otro blog y de los tuyos no me llegan los mensajes ¿?
    Un abrazo.

    ResponElimina